Siirry pääsisältöön

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI
RAAKA-AINE/ MAUSTEET
VALMISTUSMAA(T)
LAATULUOKITUS
ESIMERKKIDRINKKI
Käyttötavat
TUOTEMERKKEJÄ
Vodka






-          Vesi, etanoli ja vilja
-          Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi
-          Ei ole.
-          Valkovenäläinen
-          Sininen kirpeä
-          Caipirosca
-          Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa.
-          Hollantilainen Ketel One Vodka
-          Absolut Vodka
-          Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka
-          Suomen Finlandia Vodka
Gin






-          Vilja, katajanmarjat
-          Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä
-          Lontoo ja Brittein Saaret
-          Ei ole.
-          Martini
-          Gin Tonic
-          Alexander

-          Käytetään monissa drinkeissä, mutta sitä ei juoda pelkilleen.
-          Kyrö Napue Gin
-          Beefeater London Dry Gin
-          Poli Marconi 46 Gin
Rommi






-          Sokeriruoko
-          Karibianmeren saaristo
-          Tumma rommi
-          Vaalea rommi
-          Premium rommi
-          Korkeaprosenttiset rommit
-          Maustetut rommit
-          Mojito
-          Cuba Libre
-          Rommitoti

-          Nautitaan esim. Coca-Colan kanssa.
-          Käytetään useissa drinkeissä.
-          Havana Club
-          Captain Morgan
-          Bacardi
Tequila






-          Agaave-kasvi
-          Meksiko
-          Oro
-          Silver
-          Reposado
-          Anejo
-          Extra-Anejo
-          Long Island Ice Tea
-          Tequila Sunrise
-          Margarita
-          Juodaan shottina, suolan, sitruunan tai limen kanssa.
-          Sierra Silver Tequila
-          Patrion Anejo Tequila
-           
Konjakki






-          Valkoisista viinirypäleistä tehdystä mehusta (Ugni Blanc)
-          Ranska
-          VS (very special, 3 tähteä)
-          VSOP (very superior old pale)
-          XO (extra old)
-          Lumumba
-          Side Car
-          Brandy Alexander
-          Between The Sheets
-          Voidaan juoda sellaisenaan tai juomasekoituksessa.
-          Meukow
-          Karavan Spirit
-          Vana Tallin
-          Monopol
Bourbon -viski






-          51% maissia
-          Ei tarkkaa tuotantoaluetta, voidaan valmistaa missä tahansa USAssa.
-          Ei varsinaista laatuluokitusta.
-          Whisky Sour
-          Mint Julep
-          Old Fashioned
-          Käytetään juomasekoituksissa, sekä voidaan sekoittaa vesitilkkaan tai nauttia jäiden kera.
-          Jim Beam
-          Four Roses
-          Maker’s Mark

Skotlanti-lainen viski





-          Mallasohra
-          Skotlanti
-          Ei ole.
-          Whisky Punch
-          Sandy Collins
-          Viskikola
-          Yleisin tapa on nauttia viskiä jäiden kanssa.
-          Amerikassa sitä nautitaan snapseina.
-          Glenfiddich
-          The Glenlivet
-          The Macallan
Absintti






-          Valmistetaan rypäle- tai viljaperäisestä alkoholista.
-          Myös lukuisista yrteistä.
-          Keksittiin Couvet’ssa, Sveitsissä.
-          Käytettyjen yrttien laatu.
-          Neljä eri laatua; ordinaire, demi-fine, fine ja supérieure eli suisse.
-          The Earthquake
-          Dead in the afternoon
-          Uss Bomber
-          Yleensä juodaan raakana.
-          Absente
-          Doubs
-          King of spirits
-          Pére Kermann´s
Calvados






-          Valmistetaan tislatusta omenasiideristä
-          Ranska
-          Kolme eri omenalaatua; makea, karvas ja hapan.
-          Fine = 2v.
-          Vieux = 3v.
-          V.O = 4v.
-          XO = 6v.
-          ´75 Cocktail
-          Angel Face
-          Bookseller´s special pride

-          Voidaan tarjoilla aperitiivi, juomasekoituksissa, ruokalajien välillä tai digestiivinä kahvin kera.
-          Victor Contier Domfrontais
-          Christian Drouin Pomme Prisonniére Calvados
-          Château de Breuil VSOP Calvados

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite