Siirry pääsisältöön

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI
RAAKA-AINE/ MAUSTEET
VALMISTUSMAA(T)
LAATULUOKITUS
ESIMERKKIDRINKKI
Käyttötavat
TUOTEMERKKEJÄ
Vodka






-          Vesi, etanoli ja vilja
-          Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi
-          Ei ole.
-          Valkovenäläinen
-          Sininen kirpeä
-          Caipirosca
-          Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa.
-          Hollantilainen Ketel One Vodka
-          Absolut Vodka
-          Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka
-          Suomen Finlandia Vodka
Gin






-          Vilja, katajanmarjat
-          Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä
-          Lontoo ja Brittein Saaret
-          Ei ole.
-          Martini
-          Gin Tonic
-          Alexander

-          Käytetään monissa drinkeissä, mutta sitä ei juoda pelkilleen.
-          Kyrö Napue Gin
-          Beefeater London Dry Gin
-          Poli Marconi 46 Gin
Rommi






-          Sokeriruoko
-          Karibianmeren saaristo
-          Tumma rommi
-          Vaalea rommi
-          Premium rommi
-          Korkeaprosenttiset rommit
-          Maustetut rommit
-          Mojito
-          Cuba Libre
-          Rommitoti

-          Nautitaan esim. Coca-Colan kanssa.
-          Käytetään useissa drinkeissä.
-          Havana Club
-          Captain Morgan
-          Bacardi
Tequila






-          Agaave-kasvi
-          Meksiko
-          Oro
-          Silver
-          Reposado
-          Anejo
-          Extra-Anejo
-          Long Island Ice Tea
-          Tequila Sunrise
-          Margarita
-          Juodaan shottina, suolan, sitruunan tai limen kanssa.
-          Sierra Silver Tequila
-          Patrion Anejo Tequila
-           
Konjakki






-          Valkoisista viinirypäleistä tehdystä mehusta (Ugni Blanc)
-          Ranska
-          VS (very special, 3 tähteä)
-          VSOP (very superior old pale)
-          XO (extra old)
-          Lumumba
-          Side Car
-          Brandy Alexander
-          Between The Sheets
-          Voidaan juoda sellaisenaan tai juomasekoituksessa.
-          Meukow
-          Karavan Spirit
-          Vana Tallin
-          Monopol
Bourbon -viski






-          51% maissia
-          Ei tarkkaa tuotantoaluetta, voidaan valmistaa missä tahansa USAssa.
-          Ei varsinaista laatuluokitusta.
-          Whisky Sour
-          Mint Julep
-          Old Fashioned
-          Käytetään juomasekoituksissa, sekä voidaan sekoittaa vesitilkkaan tai nauttia jäiden kera.
-          Jim Beam
-          Four Roses
-          Maker’s Mark

Skotlanti-lainen viski





-          Mallasohra
-          Skotlanti
-          Ei ole.
-          Whisky Punch
-          Sandy Collins
-          Viskikola
-          Yleisin tapa on nauttia viskiä jäiden kanssa.
-          Amerikassa sitä nautitaan snapseina.
-          Glenfiddich
-          The Glenlivet
-          The Macallan
Absintti






-          Valmistetaan rypäle- tai viljaperäisestä alkoholista.
-          Myös lukuisista yrteistä.
-          Keksittiin Couvet’ssa, Sveitsissä.
-          Käytettyjen yrttien laatu.
-          Neljä eri laatua; ordinaire, demi-fine, fine ja supérieure eli suisse.
-          The Earthquake
-          Dead in the afternoon
-          Uss Bomber
-          Yleensä juodaan raakana.
-          Absente
-          Doubs
-          King of spirits
-          Pére Kermann´s
Calvados






-          Valmistetaan tislatusta omenasiideristä
-          Ranska
-          Kolme eri omenalaatua; makea, karvas ja hapan.
-          Fine = 2v.
-          Vieux = 3v.
-          V.O = 4v.
-          XO = 6v.
-          ´75 Cocktail
-          Angel Face
-          Bookseller´s special pride

-          Voidaan tarjoilla aperitiivi, juomasekoituksissa, ruokalajien välillä tai digestiivinä kahvin kera.
-          Victor Contier Domfrontais
-          Christian Drouin Pomme Prisonniére Calvados
-          Château de Breuil VSOP Calvados

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( läh...

Kulttuuritehtävä Japani

Fuji vuoristo Japanin uskontoa  on shintolaisuus ja buddhalaisuus, kaikki yhteisölliset seremoniat pidetään shintopyhäkössä, kun taas hengellisiin seremonioihin kutsutaan buddhalainen pappi.  Japanin väestö  on kutistunut viidessä vuodessa lähes miljooonalla ja sen väkiluku on nyt n. 947 000. Japanin väestön merkittävä piirre on se, että n. 98,5% väestöstä on japanilaisia, kuitenkin Japanissa elää merkittäviä väestöjä.  Japanin kansalliset juhlapäivät 1-3. tammikuuta on Uudenvuoden päivät 11. tammikuuta on Aikustumisenpäivä 11. helmikuuta on Japanin perustamisen muistopäivä 20. maaliskuuta on Kevätpäiväntasaus 5. toukukuuta on Lastenpäivä 23. syyskuuta on Syyspäiväntasaus 23. marraskuuta on Kiitospäivä Kulttuurien luokittelupiirteet   Japanissa arvojärjestys  ja vanhemmuus ovat tärkeitä asioita, joista pidetään kiinni tarkasti jokapäiväisessä elämässä. Japanilaisten kesken tervehditään ja hyvästellään kumartaen.  Japanilaisten s...

Museokeskus Vapriikki

Museokeskus Vapriikki on monipuolinen museokeskus, mikä sijaitsee Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Museo on myös palkittu vuoden 2017 lokakuussa Vuosisadan museoksi, Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Museo tarjoaa kerrallaan aina yli kymmenen näyttelyä, joidenka teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan & luonnontieteisiin. Vieraita palvelee museon yhteydessä myös musoeravintola Valssi ja Vapriikin museokauppa. Myös Vapriikin tiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin, kokouksiin ja seminaareihin.  Museo on auki tiistaista-sunnuntaihin klo: 10-18 ja pääsymaksu on aikuiselta 12€, lapsilta 6€ ja eläkeläisiltä 10€.  Lisää aukioloajoista ja pääsymaksuista :  http://vapriikki.fi/vieraile/#aukioloajat-ja-paasymaksut HISTORIA Vapriikki toimii Tampellan tehtaan entisissä verstaassa Tammerkosken partaalla. Tampellan alueen teollinen historia alkoi 1840-luvulla pienestä masuunista. Vuonna 1856 Seinäjoen ruukin patruuna Gustaf ...