Siirry pääsisältöön

Kulttuuritehtävä Japani


Fuji vuoristo
Japanin uskontoa on shintolaisuus ja buddhalaisuus, kaikki yhteisölliset seremoniat pidetään shintopyhäkössä, kun taas hengellisiin seremonioihin kutsutaan buddhalainen pappi. 

Japanin väestö on kutistunut viidessä vuodessa lähes miljooonalla ja sen väkiluku on nyt n. 947 000. Japanin väestön merkittävä piirre on se, että n. 98,5% väestöstä on japanilaisia, kuitenkin Japanissa elää merkittäviä väestöjä. 

Japanin kansalliset juhlapäivät

1-3. tammikuuta on Uudenvuoden päivät
11. tammikuuta on Aikustumisenpäivä
11. helmikuuta on Japanin perustamisen muistopäivä
20. maaliskuuta on Kevätpäiväntasaus
5. toukukuuta on Lastenpäivä
23. syyskuuta on Syyspäiväntasaus
23. marraskuuta on Kiitospäivä

Kulttuurien luokittelupiirteet 

Japanissa arvojärjestys ja vanhemmuus ovat tärkeitä asioita, joista pidetään kiinni tarkasti jokapäiväisessä elämässä. Japanilaisten kesken tervehditään ja hyvästellään kumartaen. 

Japanilaisten suhtautuminen työhön on hyvin erilainen kuin Suomessa. Japanilaiset eivät kukaan tunnista tuntevansa ketään työtöntä. Se ei haittaa jos eläisi paljon huonommin kuin työttömänä, kunhan on hyvät kulissit se on tärkeää. 

Japanin aikakäsitys on täsmällinen ja ajankäyttöä suunnitellaan pitkällä tähtäyksellä. Neuvottelut ovat yksityiskohtaisia ja hidassoutuisia, tuloksiin pääseminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Japanin tilakäsitys ei näy niin hyvin arkitilanteissa, mutta samantyylinen tilakäsitys kuin Kiinassa. 

Low context/ High context Japani on kuuluu high context kulttuuriin ja siellä kuin myös Kiinassa pelätään kasvojen menettämistä. 

Maskuliinisuus/feminiinisyys Japani on hyvin maskuliininen maa, ja siellä korostetaan kilpailua ja etenkin pojista kasvatetaan kunnianhimoisia.

Japanilaiset ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ihmisiä, mutta eivät tunkeilevia. Japanilaiset tervehtivät kumartaen ja mitä syvempi ja pitkäaikaisempi kumarrus sitä arvostetumpi osapuolen yhteiskunnallinen asema on. 





Kuinka paljon japanilaisia käy Suomessa 

Japanilaismatkailijoiden määrä on kasvanut Suomessa selvästi nopeammin kuin missään muussa Pohjoismaassa. Suosituin kohde on Helsinki ja sen jälkeen Lappi. Lapissa järjestättäviä revontulimatkat ovat kasvaneen suosioon vuosi vuodelta. Suomella on myös vahva ja myönteinen kuva Japanissa. Perinteisesti vahvat taiteenalat ovat: klassinen musiikkki, arkkitehtuuri ja desing. 

Ohjelmapalvelu

Itse pitäisin sellaisen ohjelmapalvelun, missä on tarkka aikataulu mutta joustava. Ohjelmapalvelun pitäjän pitäisi olla vastuullinen ja hieman vanhempi, koska japanilaiset arvostavat vanhemmuutta. Japanin high context- kulttuuri tulee ottaa huomioon ettei ohjelmapalvelussa ole mitään häpäisevää, ettei saa huonoa mainetta. Kuitenkin Japani on maskuliininen maa joten sekin pitää ottaa huomioon ohjelmapalvelua tehdessä.




Lähteet 

http://www.finland.or.jp/Public/default.aspx?nodeid=44375&culture=fi-FI&contentlan=1&displayall=1

https://fi.wikipedia.org/wiki/Japani

http://www.visitfinland.fi/news/japanilaisten-matkat-suomeen-lisaantyneet-revontulimatkoja-myydaan-nyt-alkusyksylle/


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite