Siirry pääsisältöön

Liikuntamatkan suunnittelu

Aktiivinen matkailu

Aktiivinen liikuntamatkailu mahdollisuus järjestetään 30.9. frisbeegolfilla. Matka kuljetaan koulun autoilla ja se kestää n.10 minuuttia ja on n.4,4 kilometriä. Radan käyttö on ilmaista ja käytössämme on 12 väylää. Lähdemme koululta klo 10.40 ja olemme paikan päällä n. klo 11.00. Käytössämme on 1.5-2h jonka jälkeen lähdemme syömään Kauppakeskus Goodmaniin ja syömme ravintola Rax Buffassa. Buffetin hinta on noin kymmenen euron paikkeilla.



Tiivistys

- 30.9. Frisbeegolfausta, Parolassa.
- Koululta lähtö klo: 10.40 ja siellä paikalla klo: 11
- Ilmainen radan käyttö.
- Liikunnan jälkeen syömään Goodmanin Raxiin jolla on hintaa n.10€/per henkilö.

Yhteensä: n. 10 €

Passiivinen matkailu

Passiivinen liikuntamatkailu mahdollisuus on jääkiekkopeli 20.10. mikä on Hämeenlinnan Jäähallilla. Matka kuljetaan kävellen ja se kestää n. 15 minuuttia ja on n. 1,3 kilometriä. Istumalippu maksaa n. 24 € ja syöminen järjestetään hallilla klubi-ravintolassa jolla on hintaa n. 20 €. Lähtö hallille tapahtuu koululta klo: 18.00 ja paikan päällä ollaan n. klo 18.15. Peli kestää n. 3h jonka jälkeen kävelemme takaisin koululle. Pelin välissä on ruokailu.


Tiivistys

- 20.10. HPK:n kotipeli, Ritari-Areenalla.
- Koululta lähtö klo: 18.00 ja siellä ollaan klo: 18.15.
- Lippu maksaa n. 24 €/hlö.
- Pelin välissä on ruokailu joka maksaa n. 20 €/hlö.

Yhteensä: n. 44 €/hlö

Nostalginen matkailu

Nostalginen liikuntamatkailu mahdollisuus on matka Jääkiekkomuseoon Tampereelle. Matka kuljetaan koulun autoilla, joka kestää noin tunnin ja on n. 81,2 kilometriä. Sisäänpääsy on 8 €. Kiertelyä omaan tahtiin ja aikaa varattu 1,30 h. Sen jälkeen menemme syömään Tampereen Amarilloon, mikä sijaitsee Koskikeskuksessa, ruuan hinnat vaihtelevat mutta maksaa reilu 20 €. Sen jälkeen palaamme koululle takaisin.


Tiivistys

- 12.10. Jääkiekkomuseossa käynti Tampereella.
- Lähtö koululta klo: 10.00 ja siellä ollaan klo: 11.00.
- Sisäänpääsy on n. 8 €/hlö.
- Ruokailu on Koskikeskuksessa Amarillossa joka maksaa reilu 20 €/hlö.

Yhteensä: n. 30 €/hlö.

Kommentit

  1. Tapasi esittää eri vaihtoehdot on kiva. Lopun tiivistys jokaisesta kohteesta on oikein hyvä. Mukavia kohteita. Toimisi ainakin minulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite