Siirry pääsisältöön

Majoituspalvelun työssäoppi viikko 1

Ensimmäinen viikko majoituspalvelun työssäoppimista takana. Olen siis työssä oppimassa Cumulus Resort Rukahovissa ja olen täällä 5,5 viikkoa.

Ekana työpäivänä sain tutustua rauhassa talon ja sen historiaan. Eli luin paljon monisteita historiasta sekä talon infosta. Tutustuin myös talon joka kerrokseen ja kävin katselemassa huoneita, että minkälaisia ne ovat.

Toisena ja kolmantena työpäivänä sain tutustua hotellin varausjärjestelmään. Onneksi koulussa opetettiin käyttämään samaa varausjärjestelmää, joten jotain pohjaa minulla oli. Sain myös neuvoa asiakkaita, englanniksi ja suomeksi. Hyvä puoli täällä paikassa on se, että saan käyttää englannin taitojani, joka päivä.

Neljäntenä ja viidentenä päivänä sain oikein työskennellä, eli pääsin vastaanottamaan asiakkaita hotelliin sisälle, mikä aluksi tuntui ihan liian vaikealta, mutta nyt se sujuu jo paljon paremmin.

Summa summarum eka viikko työssä oppimista on nyt takana päin ja edessä on neljän päivän vapaat. Onneksi täällä ei pääse homehtumaan sisälle sillä ulkoilumahdollisuuksia on todella paljon. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.