Siirry pääsisältöön

Opastuspalvelun työssäoppi viikko 9

Heips kukkuu!

Nyt olisi kaikki kolmen vuoden opinnot suoritettu ja ensi viikon perjantaina todistus toivottavasti napsahtaa käteen. Vapriikki on ollut aivan mielettömän hieno paikka työssäoppimiseen ja en ollenkaan kadu Tampereelle matkustamista, ja niitä aamu seitsemän junia. Olen myös hyvin tyytyväinen omiin opintoihini koko 3 vuotena, ja nyt myös täällä ollessani. 

Viimeinen viikko Vapriikissa hurahti nopeasti, mutta töitä tehden. Alku viikosta sain enemmän huilia, eli töitä ei ollut niin paljoa. Maanantaina pääsin jopa silittelemään mekkoja, mitkä tulevat oppaille päälle, kun he opastavat uudessa näyttelyssä, mikä avataan 8.6.2018. Tiistaina oli enemmän postitushommia. Eli niinkin helppo tehtävä kuin osoitetarrojen liimaaminen kirjekuoriin. Keskiviikkona vietin ns. "chillin" päivän, kun lueskelin kässäreitä ja yritin vielä hieman harjoitella torstaita ja perjantaita varten. 

Torstai oli ehkä kiireisin päivä työssäoppini aikana. Aloitin aamu kymmeneltä opastuksen, jonka perään tehtiin sitten näyttö. Näytön jälkeen oli viimeinen arviointi, mistä mentiin nopeasti syömään ja vielä siitä päivän viimeinen opastus lähti käyntiin. Opastukset sujuivat mielestäni hyvin, vaikka pientä korjattavaa on niissäkin. 

Tänään perjantaina, viimeisenä työpäivänäni, minulla on yksi opastus jäljellä. Tässä yhdeksän viikon aikana on päässyt näkemään vähän erilaista museotoimintaa, mikä on avannut kyllä paljon silmiä. Museossa työskentely saattaa joillenkin kuullostaa todella tylsältä, mutta täällä Vapriikissa se ei todellakaan ole. 

Kaiken kaikkiaan fiilis on mahtava, kun vihdoin on ne kolmen vuoden opinnot tehtynä, mutta kuitenkin on myös haikea fiilis. Itse suosittelen niille ketkä nyt opastuspalveluita alkavat suorittamaan, niin Museokeskus Vapriikkia. Vaikka junalla matkustaminen  ja aikaiset aamut eivät houkuttele, on silti tämä työpaikka sen arvoinen.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite