Siirry pääsisältöön

Keskiaikamarkkinat (21.8.-23.8.2015)

Haluun ihan ensimmäiseksi sanoa, että mä oon kirjoittanu nämä tekstit aikoja sitten mutta ei ole sit näköjään ilmestyny sinne blogin puolelle. Mutta juu tää teksti on sitten parin viikon takaa, melkein kuukauden takaa. Hupsis...


Tosiaan me matkailualan opiskelijat olimme keskiaikamarkkinoilla talkoolaisina. Eli me autettiin kojujen kasaamisessa ja purkamisessa sekä koko sen markkina-alueen kunnostamisessa. Me ns. ykköset oltiin keskiaikamarkkinoilla perjantaina (21.8) ja sunnuntaina (23.8). Ja mulla oli tosi hauskaa siellä ja tuntui, että muillakin oli.

Perjantaina oltiin aikasin aamulla matkassa ja nähtiin kuinka kaikki kojut ja muut esiintymis lavat laitettiin kuntoon. Me itse somistettiin esiintymis lava ja pistettiin taukopaikkoja pystyyn sekä somistettiin koko alue suurin piirtein. Kuitenkin oli perjantaina sellanen olo aamulla ettei olisi jaksanut mitään, mutta kun työt lähti käyntiin nii mieli muuttui.

Sunnuntaina sitten päästiin mukaviin hommiin ehkä vähän jännittäviinkin. Eli meidän piti mennä kiertelemään ympäri messualuetta ja kysyä vastaantulevilta mitä he tykkäävät keskiaikamarkkinoista. Itselle se oli aluksi, että "ei en mä uskalla" tai "sä voit mennä eka." Mutta kyllä se ujous lähti sitten pois. Kun messut päättyivät niin me aloimme taas purkuhommiin.

Mukava viikonloppu vietettiin ja hauskaa oli. Maanantaina saatin sitten vapaapäivä, kun oltiin niin ahkeria. Saatiin myös kuulla että me mennään ensi vuonnakin keskiaikamarkkinoille, niin nyt vaan odottamaan seuraavia markkinoita.



Meidän hieno vankila

Pääesiintymislava

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( läh...

Kulttuuritehtävä Japani

Fuji vuoristo Japanin uskontoa  on shintolaisuus ja buddhalaisuus, kaikki yhteisölliset seremoniat pidetään shintopyhäkössä, kun taas hengellisiin seremonioihin kutsutaan buddhalainen pappi.  Japanin väestö  on kutistunut viidessä vuodessa lähes miljooonalla ja sen väkiluku on nyt n. 947 000. Japanin väestön merkittävä piirre on se, että n. 98,5% väestöstä on japanilaisia, kuitenkin Japanissa elää merkittäviä väestöjä.  Japanin kansalliset juhlapäivät 1-3. tammikuuta on Uudenvuoden päivät 11. tammikuuta on Aikustumisenpäivä 11. helmikuuta on Japanin perustamisen muistopäivä 20. maaliskuuta on Kevätpäiväntasaus 5. toukukuuta on Lastenpäivä 23. syyskuuta on Syyspäiväntasaus 23. marraskuuta on Kiitospäivä Kulttuurien luokittelupiirteet   Japanissa arvojärjestys  ja vanhemmuus ovat tärkeitä asioita, joista pidetään kiinni tarkasti jokapäiväisessä elämässä. Japanilaisten kesken tervehditään ja hyvästellään kumartaen.  Japanilaisten s...

Majoituspalvelun työssäoppi viikko 1

Ensimmäinen viikko majoituspalvelun työssäoppimista takana. Olen siis työssä oppimassa Cumulus Resort Rukahovissa ja olen täällä 5,5 viikkoa. Ekana työpäivänä sain tutustua rauhassa talon ja sen historiaan. Eli luin paljon monisteita historiasta sekä talon infosta. Tutustuin myös talon joka kerrokseen ja kävin katselemassa huoneita, että minkälaisia ne ovat. Toisena ja kolmantena työpäivänä sain tutustua hotellin varausjärjestelmään. Onneksi koulussa opetettiin käyttämään samaa varausjärjestelmää, joten jotain pohjaa minulla oli. Sain myös neuvoa asiakkaita, englanniksi ja suomeksi. Hyvä puoli täällä paikassa on se, että saan käyttää englannin taitojani, joka päivä. Neljäntenä ja viidentenä päivänä sain oikein työskennellä, eli pääsin vastaanottamaan asiakkaita hotelliin sisälle, mikä aluksi tuntui ihan liian vaikealta, mutta nyt se sujuu jo paljon paremmin. Summa summarum eka viikko työssä oppimista on nyt takana päin ja edessä on neljän päivän vapaat. Onneksi täällä ei p...