Siirry pääsisältöön

Tulevaisuuden trendit

Luontomatkailu

Laaja ilmiö, mihin liittyy paljon eri ulottuvuuksia. Yläkäsite, joka kuvaa kaikkea luontoon kohdistuvaa matkailua. Käsitteen alle sijoittuu lukuisia luonnossa toteutettavia aktiviteetteja esimerkiksi ekomatkailu, metsämatkailu, erämatkailu, metsästys ja kalastusmatkailu, suomatkailu, vesistömatkailu sekä vaellusmatkailu.

Liikuntamatkailu

Matkailua, jossa ulkopaikkakuntalaiset hyödyntävät kohdealueen liikuntapalveluita. Matkan motiivina on osallistuminen liikunta-aktiviteetteihin tai liikuntapahtumiin. Aktiivinen liikuntamatkailu, passiivinen liikuntamatkailu, nostalgiamatkat liikuntakohteisiin ja terveys- ja kuntoliikuntatuote ovat osa liikuntamatkailua. 

Hyvinvointi- ja terveysmatkailu

Matkan motiivina on terveyden ylläpitäminen, nauttiminen, itsensä kehittäminen. Taustalla on halu ja vastuu pitää huolta itsestään. Hyvinvointomatkailija poikkeaa kuitenkin aktiviteettilomailijasta siinä, että loman päämotiivina eivät ole aktiviteetit vaan oman itsensä ja kuntonsa hoitaminen. Terveysmatkailu, terveydenhoitomatkailu, työhyvinvointi (TYHY), wellnessmatkailu liittyvät hyvinvointo- ja terveysmatkailuihin. 

Ruokamatkailu

Jos suppeasti määritellään ruokamatkailu, niin se on mitä matkailija saa lautaselleen, mutta se voi olla myös paljon muutakin kuin pelkkä ruoka ja ruokailu. Se voi olla ruokatapahtuma, raaka-aineiden hankinta, ruuanvalmistukseen tutustumista ja ruuan valmistumista, ruokakursseja, ruuan historiaa, ruokaan liittyviä tarinoita ja perinteitä.

Kulttuurimatkailu

Määritellään matkailuksi, jossa ihmiset, paikat ja perintö muodostavat perustan tuotteille. Kulttuurimatkailu on vierailuja museoissa, vanhoissa rakennuksissa, gallerioissa. Myös matkat erilaisiin konsertteihin, taidetapahtumiin ja festivaaleille. Perinnematkailu, nostalgiamatkailu, historiamatkailu ja culture finland- ohjelma ovat kulttuurimatkailun osia. 

Seikkailu-/extremematkailu

Vastaa asiakkaiden tarpeisiin kokea jännitystä ja pelkoa, ottaa riskejä ja kokea rajojaan. Seikkailumatkailutuotteet keskittyvät yleensä johonki vaativaan lajiin, kuten esimerkiksi maastopyöräilyyn, kiipeilyyn, koskenlaskuun jne. Seikkailumatkan tunnusmerkkejä ovat epävarma lopputulos, vaara ja riski, haasteet, uutuus, jännitys, pako ja irrottautuminen arjesta sekä myös uuden oppiminen ja omaksuminen.














Kommentit

  1. Hyvin olit esitellyt eri matkailumuodot. Trendejä olisin kaivannut lisää. Laita vain jatkossa rohkeasti omia ajatuksia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite