Siirry pääsisältöön

Elämykset











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( läh...

Kulttuuritehtävä Japani

Fuji vuoristo Japanin uskontoa  on shintolaisuus ja buddhalaisuus, kaikki yhteisölliset seremoniat pidetään shintopyhäkössä, kun taas hengellisiin seremonioihin kutsutaan buddhalainen pappi.  Japanin väestö  on kutistunut viidessä vuodessa lähes miljooonalla ja sen väkiluku on nyt n. 947 000. Japanin väestön merkittävä piirre on se, että n. 98,5% väestöstä on japanilaisia, kuitenkin Japanissa elää merkittäviä väestöjä.  Japanin kansalliset juhlapäivät 1-3. tammikuuta on Uudenvuoden päivät 11. tammikuuta on Aikustumisenpäivä 11. helmikuuta on Japanin perustamisen muistopäivä 20. maaliskuuta on Kevätpäiväntasaus 5. toukukuuta on Lastenpäivä 23. syyskuuta on Syyspäiväntasaus 23. marraskuuta on Kiitospäivä Kulttuurien luokittelupiirteet   Japanissa arvojärjestys  ja vanhemmuus ovat tärkeitä asioita, joista pidetään kiinni tarkasti jokapäiväisessä elämässä. Japanilaisten kesken tervehditään ja hyvästellään kumartaen.  Japanilaisten s...

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite