Siirry pääsisältöön

Matkailualan asiakaspalvelu työssäoppi viikko 3

Kolmas viikko sujui paremmin kuin muut viikot tähän mennessä. Kassan käyttö sujuu ja olen myös tehnyt muutamia salaatteja lounaan jälkeen. 
Viikot sujuvat nopeasti ja en voi uskoa, että työssäoppi on kohta ohitse! Asiakkaat ovat tullet jo tutuksi niin myös jokapäiväinen aamurutiini. Erikoiskahvit ovat vielä opettelussa, muuten osaan jo kaikkea. Mukavia päiviä on ollut! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite