Siirry pääsisältöön

Aurinkomatkat

Miten kestävä kehitys/vastuullisuus huomioidaan eri tyyppisissä matkailuyrityksissä? / Ellei huomioida tai huomioidaan mielestäsi puutteellisesti, miten sinä huomioisit paremmin?

Kestävä kehitys huomioidaan esimerkiksi suojelemalla ympäristöä ja paikalliskulttuureita. Kestävässä matkailukehityksessä korostetaan muutosta jatkuvasta taloudellisesta kasvusta kehitykseen, joka ottaa huomioon nykypäivän tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia.

Ekologinen kehitys

Aurinkomatkojen periaatteena on se, että hyvin hoidettu ympäristö on onnistuneen loman edellytys. Yritys toimii yhteistyössä asiantuntijoiden, ympäristöjärjestöjen, viranomaisten, sopimushotellien ja lentoyhtiöiden kanssa tehdäkseen ympäristöystävällisempiä lomamatkoja. Yritys pyrkii vähentämään haaskausta sekä uudelleenkäyttämään  ja kierrättämään materiaaleja. Aurinkomatkat toivovat, että heidän asiakkaansa pitäisivät ympäristön kunnossa näillä keinoilla; säästämällä vettä, pitämällä vedet puhtaina, säästämällä energiaa, välttämällä roskia, suojelemalla kasveja ja eläimiä sekä kunnioittamalla maata ja sen asukkaita.

Sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys

Aurinkomatkat osallistuu ja toteuttaa matkakohteissa erilaisia mm. lasten ja perheiden olojen kehittämiseen liittyviä sosiaalisia projekteja. Lisäksi yritys on allekirjoittanut kansainvälisen The Code toimintasitoumuksen lapsiseksin ehkäisemiseksi. Valitsemalla matkanjärjestäjän, joka on sitoutunut tähän ohjeistukseen teet vastuullisen valinnan eli olet mukana kamppailussa lasten oikeuksien puolesta kaikkialla maailmassa.

Taloudellinen kehitys


Aurinkomatkojen palveluksessa oli viime vuonna 175 henkilöä, joista 85 työskenteli matkakohteissa ulkomailla. Aurinkomatkojen tavoitteena on, että lapsemme ja lapsenlapsemmekin voisivat nauttia matkailusta ja, että matkakohteen asukkaat ottavat mielellään turisteja vastaan.

Eettinen ja esteettinen kehitys

Aurinkomatkat palvelevat eri kielillä ja myös viittomakielellä. Liikuntarajoitteisia avustetaan tarvittaessa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite