ALKOHOLI
|
RAAKA-AINE/ MAUSTEET
|
VALMISTUSMAA(T)
|
LAATULUOKITUS
|
ESIMERKKIDRINKKI
|
Käyttötavat
|
TUOTEMERKKEJÄ
|
Vodka
|
-
Vesi, etanoli ja vilja
|
-
Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja
Ruotsi
|
-
Ei ole.
|
-
Valkovenäläinen
-
Sininen kirpeä
-
Caipirosca
|
-
Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä
jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa.
|
-
Hollantilainen Ketel One Vodka
-
Absolut Vodka
-
Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka
-
Suomen Finlandia Vodka
|
Gin
|
-
Vilja, katajanmarjat
-
Mausteet; korianteri, kardemumma,
sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä
|
-
Lontoo ja Brittein Saaret
|
-
Ei ole.
|
-
Martini
-
Gin Tonic
-
Alexander
|
-
Käytetään monissa drinkeissä, mutta sitä ei
juoda pelkilleen.
|
-
Kyrö Napue Gin
-
Beefeater London Dry Gin
-
Poli Marconi 46 Gin
|
Rommi
|
-
Sokeriruoko
|
-
Karibianmeren saaristo
|
-
Tumma rommi
-
Vaalea rommi
-
Premium rommi
-
Korkeaprosenttiset rommit
-
Maustetut rommit
|
-
Mojito
-
Cuba Libre
-
Rommitoti
|
-
Nautitaan esim. Coca-Colan kanssa.
-
Käytetään useissa drinkeissä.
|
-
Havana Club
-
Captain Morgan
-
Bacardi
|
Tequila
|
-
Agaave-kasvi
|
-
Meksiko
|
-
Oro
-
Silver
-
Reposado
-
Anejo
-
Extra-Anejo
|
-
Long Island Ice Tea
-
Tequila Sunrise
-
Margarita
|
-
Juodaan shottina, suolan, sitruunan tai limen
kanssa.
|
-
Sierra Silver Tequila
-
Patrion Anejo Tequila
-
|
Konjakki
|
-
Valkoisista viinirypäleistä tehdystä mehusta
(Ugni Blanc)
|
-
Ranska
|
-
VS (very special, 3 tähteä)
-
VSOP (very superior old pale)
-
XO (extra old)
|
-
Lumumba
-
Side Car
-
Brandy Alexander
-
Between The Sheets
|
-
Voidaan juoda sellaisenaan tai
juomasekoituksessa.
|
-
Meukow
-
Karavan Spirit
-
Vana Tallin
-
Monopol
|
Bourbon -viski
|
-
51% maissia
|
-
Ei tarkkaa tuotantoaluetta, voidaan valmistaa
missä tahansa USAssa.
|
-
Ei varsinaista laatuluokitusta.
|
-
Whisky Sour
-
Mint Julep
-
Old Fashioned
|
-
Käytetään juomasekoituksissa, sekä voidaan
sekoittaa vesitilkkaan tai nauttia jäiden kera.
|
-
Jim Beam
-
Four Roses
-
Maker’s Mark
|
Skotlanti-lainen viski
|
-
Mallasohra
|
-
Skotlanti
|
-
Ei ole.
|
-
Whisky Punch
-
Sandy Collins
-
Viskikola
|
-
Yleisin tapa on nauttia viskiä jäiden kanssa.
-
Amerikassa sitä nautitaan snapseina.
|
-
Glenfiddich
-
The Glenlivet
-
The Macallan
|
Absintti
|
-
Valmistetaan rypäle- tai viljaperäisestä
alkoholista.
-
Myös lukuisista yrteistä.
|
-
Keksittiin Couvet’ssa, Sveitsissä.
|
-
Käytettyjen yrttien laatu.
-
Neljä eri laatua; ordinaire, demi-fine, fine
ja supérieure eli suisse.
|
-
The Earthquake
-
Dead in the afternoon
-
Uss Bomber
|
-
Yleensä juodaan raakana.
|
-
Absente
-
Doubs
-
King of spirits
-
Pére Kermann´s
|
Calvados
|
-
Valmistetaan tislatusta omenasiideristä
|
-
Ranska
|
-
Kolme eri omenalaatua; makea, karvas ja hapan.
-
Fine = 2v.
-
Vieux = 3v.
-
V.O = 4v.
-
XO = 6v.
|
-
´75 Cocktail
-
Angel Face
-
Bookseller´s special pride
|
-
Voidaan tarjoilla aperitiivi,
juomasekoituksissa, ruokalajien välillä tai digestiivinä kahvin kera.
|
-
Victor Contier Domfrontais
-
Christian Drouin Pomme Prisonniére Calvados
-
Château de Breuil VSOP Calvados
|
Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola. Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät Uusimaa lounaassa, Päijät-Häme luoteessa, Etelä-Savo pohjoisessa ja Etelä-Karjala idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa. Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( läh...
Tuotemerkeissä on vielä tyhjiä laatikoita. Tydennäthän ne?
VastaaPoista