Siirry pääsisältöön

Majoituspalvelun työssäoppi viikot 2&3

Viikot 2 ja 3 hurahtivat niin nopeasti, että hyvä kun mukana pysyi. Viikolla kaksi (2) oli sunnuntaina jouluaatto, minkä vietin töissä ja voin sanoa, että se päivä jos mikään oli kiireinen. Hotellimme oli kokonaan täynnä ja tehtäviä riitti viikon jokaiselle päivälle. Hotellimme myös lahjoitti kaikille majoittujille Fazerin sinisen suklaalevyn joulukortin kera. Jouluaattona hotellimme kokouskeskukseen tuli joulupukki kuka jakoi hotellissa majoittujille lapsille joululahjoja. Myös meidän lasten leikkihuone koristeltiin jouluksi, ja minä sain kunnian koristella sen. 

Kolmannella viikolla oli yhtä kiireistä, kuin edellisenä viikolla. Majoittujen mukaan mahtui monta erilaista ryhmää ja monen monta perhettä. Itse olin koko joulun töissä ja myös uudenvuodenaaton. Aika on rientänyt vauhdilla ja jäljellä on vain enään pari hassua työpäivää, kunnes lähden takaisin Hämeenlinnaan. 

Olen kovasti tykännyt olla Rukahovissa töissä ja suosittelen lämpimästi, muillekin että kannattaa lähteä joskus vähän pidemmälle kuin lähi kaupunkeihin. Mitään en ole menettänyt tässä reissussa, vaan olen oppinut paljon uusia asioita.





Kommentit

  1. Mahtavaa kuulla, että olet viihtynyt. Kerrothan tulevissa kirjoituksissa vähän tarkemmin työtehtävistäsi? Oletko ollut kerrossiivouksessa, aamiaisella, respassa? Mitä olet niissä tehnyt?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite