Mustikka on puolukoiden sukuun kuuluva kanervakasvi. Mustikka kasvaa tuoreissa kangasmetsissä ja muissa kosteissa metsissä Euroopan, Aasian sekä Pohjois-Amerikan pohjoisosissa. Mustikka kukkii toukokuusta heinäkuuhun ja heinäkuusta alkaen marjat kypsyvät. Kuitenkin marjoaminen riippuu suuresti sääolosuhteista, kuten pölyttäjistä ja alkukesän pakkasista. Mustikkaa voi käyttää lähes mihin vain, esimerkiksi hilloihin, jälkiruokiin, leivontaan. Mustikka on runsaskuituinen sekä siinä on erittäin paljon polyfenoleja, joilla on monipuolisia vaikutuksia terveyden ylläpitämisessä sekä sairauksien ehkäisyssä. Mustikoita kannattaakin ehdottomasti syödä, sillä ne ovat ravinto- ja polyfenolisisällöltään parempia kuin esimerkiksi tuontihedelmät.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustikka
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/08/10/tiesitko-taman-mustikasta
Alkujuoma: Mustikkasmoothie
2 dl mustikoita
1 dl maitoa tai mantelimaitoa
1 dl maitorahkaa
puolikas banaani
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/08/10/tiesitko-taman-mustikasta
Jälkiruoka: Mustikkapullat
Pullataikina
2,5 dl vettä
2,5 rkl Valio rasvatonta maitojauhetta instant
25 g hiivaa
1,25 dl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
( 1 tl kardemummaa)
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
1 dl Valio Oivariini juoksevaa laktoositon
Voiteluun
1 muna
Täyte
5 dl mustikoita
( 2 rkl perunajauhoja)
Kypsille pullille
n. 0,5 dl sokeria
Tarjoiluun
1 prk (330g) Valio Eila vanhan ajan vaniljakastiketta
https://www.valio.fi/reseptit/mustikkapullat/
Kommentit
Lähetä kommentti