Siirry pääsisältöön

Opastuspalvelun työssäoppi viikko 2

Opastuspalveluiden toinen topiviikko on suhahtanut nopeasti. Olen päässyt seurailemaan opastuksia eri näyttelyihin ja huomannut kuinka paljon on eri tapoja opastaa. Vapriikissä käy myös erittäin paljon erilaisia kouluryhmiä, eli ihan ekaluokkalaisista lukiolaisiin. Myös paria eskariryhmää olen päässyt seurailemaan. 

Vapriikissa on myös Postimuseo, missä voi olla myös työpaja. Eli työpajalla tarkoitetaan sitä, että ryhmä ketä opastetaan saa itse kierroksen lopuksi askarrella omat korttinsa tai kirjeensä. Olen päässyt seurailemaan miten työpajaa vedetään, niin itse tiedän sitten miten sellaisen tulevaisuudessa vedän. Itse tykkään olla paljon tekemisessä lasten kanssa, joten tykkään juuri autella heitä askartelemaan kortteja ja sun muuta hauskaa :)

Keskiviikkona oli jännittävä päivä. Vapriikkiin saapui iltapäivällä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen seurueensa. Mukaan reissulle mahtui myös Kalervo Kummola. Presidentti tutustui seurueensa kanssa Tampere 1918 -näyttelyyn, jonka jälkeen he osallistuivat historialuennolle, minkä otsikko on 'Mitä Tampereella oikeasti tapahtui vuonna 1918?'

https://www.aamulehti.fi/uutiset/viela-ehdit-tapaamaan-presidenttia-kolmannes-tampereella-jarjestettavan-luennon-paikoista-viela-tyhjia-200852786/

Sunnuntaina sain olla mukana pitämässä yhdelle lapsiryhmälle synttäreitä, jotka pidettiin Jääkiekkomuseossa. Aluksi heillä oli rastitehtävä, missä piti etsiä kysymyksiin vastaukset ja vastaukset löytyivät aina Jääkiekkomuseosta. Seuraavaksi he pääsivät testaamaan laukaisusimulaattoria, jonka jälkeen jokaiselle jaettiin mitallit osallistumisesta. Tämän jälkeen he pääsivät askartelemaan omat jääkiekkovihot, he saivat leikellä ja liimailla jääkiekko aiheisia kuvia. Päivän kruunasi herkutteluhetki ravintola Valssissa. 

Myös olen jotenkin päässyt päätökseen siitä mitä itse teen opastuksessa. Vaikka omasta mielestä kiinnostavaa asiaa on paljon, pitää silti yrittää päättää mikä voisi muita kiinnostaa, tai olla uusia juttuja kerrottavaksi jääkiekosta. 

Odotan innolla kevään opastuksia :). 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite