Siirry pääsisältöön

Opastuspalvelun työssäoppi viikko 4

Heippa!

Taas yksi viikko on vierähtänyt nopeasti. Tämä viikko meni opastuksien merkeissä, sillä pidin ensimmäisen opastuksen keskiviikkona  6. luokkalaisille. Ekana pidin myös Se on siinä -sanataidetyöpajan ja mielestäni se onnistui hyvin. Alkuun tietenkin oli pientä jännitystä, mutta kun homma lähti pyörimään niin sitten myös opastus kulki. 

Perjantaina pidin kaksi opastusta putkeen, ensimmäinen oli 4. luokkalaisille ja toinen oli 5. luokkalaisille. Ensimmäisenä pidin varustesuunnittelupajan, jossa kerrottiin vähän jääkiekko varusteiden historiasta, mistä ryhmä pääsi sitten itse toteuttamaan omat pelipaidat tai kypärät. Toisena pidin Se on siinä -sanataidetyöpajan ja se sujui hyvin. 

Sunnuntaina pääsin Sallamarin kanssa auttelemaan kruunuaskartelutyöpajassa, Museo Milavidassa. Siellä pidettiin Lasten kuninkaallinen museosunnutai, missä oli Täti Taikakynän Hovikoulu, Suomen Kuningas näyttelyn kierrokset opastettuna koko perheelle, kruunuaskartelutyöpaja sekä Hovikuvaaja. Eli auttelin lapsia kun he askartelivat itselleen kruunuja. Tämän avulla sain osviittaa siihen miten työpajaa vedetään, vaikka sitä olen jo kolme kertaa vetänyt. Mutta aina oppii jotain uutta. Myös oli kiva työskennellä lasten kanssa, kun he kertoivat kaikenlaisia juttuja :)

Mukava työviikko takana!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite