Siirry pääsisältöön

Suomen Jääkiekkomuseo

Suomen Jääkiekkomuseo sijaitsee Museokeskus Vapriikissa, Tampereella ja se on yksi maailman kuudesta jääkiekon historiaan erikoistuneesta museosta. Museo täyttää kohta 40 vuotta. 

Museon tehtävänä on suomalaisen jääkiekkoiluun liittyvän esineistön, valokuva- ja painotuotemateriaalin tallentaminen, dokumentoiti, tutkiminen ja esittäminen. Jääkiekkomuseo vastaa myös suomalaisen jääkiekon Hall of Fame -kunniagalleriasta. 1985 vuodesta alkaen museo on aateloinut erityisen ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita ja vaikuttajia Jääkiekkoleijonan arvonimellä. 

Jääkiekkomuseon näyttely esittelee suomalaisen kiekkoilun ja museon kokoelmien huippuesineet. Tunnetuimmat esineet ovat alkuperäinen Kanada-malja Suomen mestareille, sekä MM-pokaali vuodelta 1995. Museo toimii myös SM-liigan käytössä olevien palkintojen virallisena säilytyspaikkana. Esillä museossa ovat myös kaikki Suomen saavuttamat arvokisamitallit. 

Suomen Jääkiekkomuseo on perustettu vuonna 1979 ja sen toiminnasta vastaa Suomen Jääkiekkomuseo ry. Museo toimii kiinteässä yhteistyössä Tampereen kaupungin museotoimen ja Suomen Urheilumuseon kanssa. Keräystoiminta aloitettiin ottamalla yhteyttä 1930- luvun mestaruussarjapelaajiin. Ensimmäisen keruun jälkeen museon kokoelmat ovat karttuneet kattaviksi. Merkittäviä lahjoittajatahoja ovat olleet Suomen Jääkiekkoliitto, Jääkiekon SM-liiga, Kansainvälinen Jääkiekkoliitto ja monet muut lukuisat jääkiekon parissa toiminneet yksityishenkilöt. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kymenlaakson ruokakulttuuri

Perustietoa Kymenlaakso sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja se on saanut nimensä sen halki kulkevasta Kymijoesta, jonka varrella ovat seudun suurimmat asutuskeskukset. Kymenlaakson maakuntakeskukset ovat Kotka ja Kouvola.  Kymenlaakson maakuntaa ympäröivät  Uusimaa  lounaassa,  Päijät-Häme  luoteessa,  Etelä-Savo  pohjoisessa ja  Etelä-Karjala  idässä. ( lähde ) Ruokakulttuuri Kymenlaakso kuuluu pääosin pehmeän leivän alueeseen, sillä leipominen on isossa roolissa, varsinkin arkisin. Kymenlaaksolaiset ovat nimenneet ruokiaan monipuolisesti, mikä on myös rikastuttanut alueen ruokakultturia. Viime vuosina on kiinnitetty paljon huomiota ruokakulttuuriin, on kartoitettu historiaa, kehitetty vanhalta pohjalta uutta ja edistetty voimakkaasti pienimuotoista elintarviketuotantoa.  Kymenlaakson 3 perinneruokaa ovat; hapankaalikeitto, perunaleposkat ja sienisalaatti. Myös rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksoiseen ruokakulttuuriin. ( lähde ) Hapankaalikeitto  200 g sipulia 1 rkl

Alkoholitaulukko

ALKOHOLI RAAKA-AINE/ MAUSTEET VALMISTUSMAA(T) LAATULUOKITUS ESIMERKKIDRINKKI Käyttötavat TUOTEMERKKEJÄ Vodka -           Vesi, etanoli ja vilja -           Venäjä, Puola, Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Ruotsi -           Ei ole. -           Valkovenäläinen -           Sininen kirpeä -           Caipirosca -           Voidaan nauttia raakana, jolloin se on yleensä jäähdytetty kylmäksi. Myös sitä voidaan käyttää juomasekoituksissa. -           Hollantilainen Ketel One Vodka -           Absolut Vodka -           Venäjän Smirnoff ja Standard Vodka -           Suomen Finlandia Vodka Gin -           Vilja, katajanmarjat -           Mausteet; korianteri, kardemumma, sitrushedelmän kuoret, kanelia ja inkivääriä -           Lontoo ja Brittein Saaret -           Ei ole.

Retki-, Erä- ja Luontoruokailu päättötyö

Alkuruoka: Bataattikeitto Valitsin keiton kanssa valkoviinin, joka on pirteä ja hedelmällinen, mutta kuiva. Joten valitsin Laroche Réserve Chardonnay 2016 .  Pääruoka: Kanapihvit & kasvisnyytit Pääruoan kanssa valitsin juotavaksi punaviinin, mikä on kevyehkö, marjaisa, mutta myös raikas. Valitsin Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2015 . Jälkiruoka:  Suklaamousse mustikoilla Jälkiruoan juoman valmistin itse. Juoma oli mukavan makea ja siinä maistui mukavasti vanilija. Juoman nimi on vanilijaunelma.  Juoman ainekset:  1 cl Salted Caramel makusiirappia 2 cl Galliano Vanilla  2 cl Koskenkorva Vodka 40% Sprite